محمد رئیسزاده گفت: با حمایت مسئولان نظام جمهوری اسلامی و زحمات علمی کادر درمان و استادان کشور پیشرفتهای کم نظیری در حوزه بهداشت و درمان کشور داشتیم. در سال ۱۳۶۲ حدود ۱۳ هزار در کشور داشتیم و امسال این رقم ۱۲ برابر شده است.
وی افزود: تعداد متخصصان زن در آن سال ۷۱۲ نفر بوده است اما اکنون این تعداد سی برابر افزایش داشته است.
رئیس زاده گفت: جمعیت کشور ما ۲.۵ برابر شده اما تعداد پزشکان متخصص ده برابر شده و کیفیت آموزش به حدی خوب بوده که ما را از اعزام بیمار به خارج از کشور بینیاز ساخته است.
وی تصریح کرد: کسی نمیتواند جامعه پزشکی را متهم کند که کم کاری کرده است و در همه رشتهها فارغالتحصیل داریم و متخصص باکیفیت فارغالتحصیل کردیم. دغدغه ما باید این باشد که روند رو به رشد متوقف شود.
رئیس زاده درباره تعرفههای پزشکان عنوان کرد: ماحصل عدم اجرای قانون افسارگسیختگی است و باید سوال کرد که چرا تعرفه پزشکان در زمان مناسب وضع نمیشود؟ مسئول اصلی کج رویها در جامعه پزشکی با دستگاهی است که خلاف قانون عمل میکنند.
وی ادامه داد: نگرانیم در سایه ورود مداخلات غیرکارشناسی و هجمههای غیرتخصصی و غیرواقعی روند رو به رشد پزشکی کشور معکوس شود و در این حوزه دچار عقبگرد شویم.
رئیس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: طبق قانون، تعرفه خدمات سلامت هر سال باید قبل از لایحه بودجه سال آینده توسط شورای عالی بیمه سلامت تعیین شود و به پیشنهاد مشترک وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه به هیات دولت برود و تصویب شود و قبل از پایان هر سال برای سال آینده ابلاغ شود.این در حالیست که طی سالهای گذشته همواره تعرفههای خدمات سلامت با تاخیر زیاد تصویب و ابلاغ شده است و نگرانیم که امسال هم این اتفاق دوباره تکرار شود.
رئیس زاده افزود: امسال تاکنون هیچ جلسهای برای تعیین تعرفههای خدمات سلامت سال آینده تشکیل نشده است.
وی ادامه داد: اگر به دلیل تاخیر در ابلاغ تعرفههای خدمات سلامت، بینظمی در ارائه خدمات سلامت رخ دهد، مقصر کیست؟ روز گذشته در رابطه با تعرفههای خدمات سلامت به رئیسجمهوری نامه نوشتم و انتقاد کردم.
وی عنوان کرد: جامعه پزشکی احساس میکند که دولت هیچ حرمتی برای آن قائل نیست. سال قبل افزایش ۴۰ درصدی تعرفههای خدمات سلامت تصویب شد اما آقایی در شورای عالی بیمه سلامت سرخود این رقم را به ۲۵ درصد کاهش داد.
رئیس زاده تصریح کرد: هزینه خدمات پزشکی در ایران نسبت به هزینههای خدمات پزشکی در منطقه و جهان حدود یک دوازدهم است. اگر طی سالهای آینده به دلیل مشکلات در حوزه خدمات پزشکی دچار کمبود شویم، شان و منزلت مردم ایران زیر سوال خواهد رفت.
وی ادامه داد: نظرات تخصصی جامعه پزشکی در حوزههای مختلف، ناشی از تعارض منافع نیست. در پشت پرده کسانی میخواهند روند افتخارآمیز جامعه پزشکی کشور را زمین بزنند. به افرادی که موضوع تعارض منافع جامعه پزشکی را مطرح میکنند، مشکوک هستیم. این افراد یا نامطلع هستند یا دنبال اهداف خاصی هستند.
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: حضور پزشکان مسن و بازنشسته برای جامعه پزشکی کشور باارزش است و وزارت بهداشت باید از این خدمات استفاده کند. باید با هوشمندی از ظرفیت استادان استفاده کرد و فضا را برای جوانان هم باز کنیم.
نظر شما